pondělí 28. září 2015

Konec šestinedělí = konec žehlení plen?

Tak a už máme za sebou šestinedělí :) naštěstí ve zdraví a proběhlo to celkem v klidu. Co mě ale těší, je to, že už nemusím žehlit pleny. No nemusím... ale žehlím je v poskládaném stavu z jedené a z druhé strany, pro jistotu. Nebo spíš pro lepší pocit?

A takhle to vypadá, když se pleny žehlí :)

A takhle nějak to vypadá po žehlení :)  Každý kdo používá látkové pleny, tak ví, že to není jenom o namáčení, praní, věšení, sušení, žehlení a skládání ale i o úklidu po věšení a žehlení :)

 A tady je ukázka některých druhů našich plen


jedna lepší - tuto plenu máme jen jednu (půjčenou) a používáme jí při návštěvě u lékaře :) ale to asi všichni...
sama jsem žádnou látkovou plenu nekupovala, některé jsou ještě po mně, a to už je přede mnou měl bratranec, sestřenky a po mně ségry, podle toho i vypadají ...

... a pár jsme dostaly teď, sice už taky použité, ale určitě v lepším stavu









a tento "typ" plen je nic moc, máme je půjčené, asi 10 ks, ale nedoporučuji je používat "klasicky", protože jsou hodně řídce tkané. My je používáme jen jako bryndáky, nebo pod hlavičku.



Celkově jich máme kolem stovky, nesečtu je asi nikdy, protože se válí po celém bytě a najdou různé využití :)

3 komentáře:

  1. Je to nádhera. Taky musím občas přežehlit záclony nebo povlečení. Vždy si vybavím maminku, jak zápasila se starou žehličkou od naší babičky - asi z 40. let. To byla dřina. My už dnes naštěstí můžeme používat vynálezy jako je parní generátor. Používáte žehličku nebo parní generátor?

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem pleny žehlila jen před porodem, když jsem chystala výbavu, a pak už jsem se na to vykašlala :-D . Měla jsem dost starostí a povinností i bez žehlení :-D . Mám ale takový šikovný napařovač , takže když potřebuji přežehlit pár kusů oblečení, tak nemusím vyndávat žehličku. S napařovačem to mám raz dva.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsme měli látkové pleny, ale pak jsme se na to vykašlali. Žehlička byla neustále v permanenci a viděl jsem, jak to dá manželce zabrat. Pár látkových jsme pak nechali jen jako hadříky na různé utírání miminka, takže tak. A na přebalování pak klasické pleny z obchodu. Když se koupí ve slevě, tak se na nich dá docela dost peněz ušetřit. :)

    OdpovědětVymazat