středa 4. listopadu 2015

Bezpečnost nadevše

Myslíte na svoji bezpečnost při silničním provozu? Jak se nám postupně začaly zkracovat dny, tak je čas myslet na to, že když vidím přijíždějící vozidlo já, neznamená to automaticky, že řidič ve vozidle vidí taky mě. To zná z pozice řidiče určitě každý, jako chodec už na to myslí málokdo. A proto je dobré myslet na svoji bezpečnost dřív, než dojde k nějakému neštěstí. Do pošmourných listopadových dnů je proto dobré se vybavit reflexními prvky. Ideální je, když jsou reflexní prvky přímo součástí oblečení a nemusíte na tuto potřebu myslet. Ne všechno oblečení má ale integrované bezpečnostní prvky, zejména to z kategorie "slušné" (většina dnešního sportovního oblečení naštěstí tento požadavek již splňuje :). Je proto dobré si pořídit reflexní doplňky. Určitě nikdo nechce jít do divadla s typicky žlutým páskem omotaným kolem ramene...


S měnící se módou se mění i požadavky na reflexní doplňky. Seženete tak nejen klasické žluté, nebo oranžové pásky, ale i černé nebo stříbrné a nejen pásky, ale i různé přívěšky a samolepky. Já sama mám na popruhu kabelky omotaný ten typický pásek. Na batohu mám pak přívěsek, i když batoh má na sobě reflexní potisk, tak jen pro jistotu ;) No a samozřejmě dnes už nechodím sama, ale s kočárkem :), takže náš kočárek vyfasoval samolepky. Celkem se divím, že v dnešní době výrobci kočárků tuto potřebu nezohledňují.








A pokud máte ještě věrného čtyřnohého přítele psa, nezapomínejte ani na něj. Jako většina sportovního oblečení pro lidi, tak i oblečky pro pejsky mají integrované reflexní prvky v sobě, nikdy ale není na škodu přidat další :)














1 komentář:

  1. Tak jasně, že bezpečnost je fakt hodně důležitá. Na druhou stranu asi nemá cenu říkat to, že občas člověk prostě musí sáhnout někam, kde to není zrovna bezpečné. Ale je důležité to dělat vědomě a být připravený na karambol. Třeba když instaluji elektrické motory Bühler, tak taky dělám s elektřinou. Ale vím, že musí být vypnutá. To je snad jasné, ne?! :)

    OdpovědětVymazat