pondělí 14. prosince 2015

Zoo za jednu korunu?

Dneska jsme absolvovaly naše společné první tour de pražská Zoo :) každý kdo někdy navštívil Zoo v našem hlavním městě, jistě ví, že je to akce na celý den, pokud teda chce důkladně projít celou zahradu :) ale stojí to za to...

A proč jsme se vydaly do Zoo v takto pozdně podzimním čase? No hned z několika důvodů. Jedním z nich je fakt, že letos jsem v zoo ještě nebyla, a já zoo miluju, takže minimálně jednou do roka do nějaké zavítám :) a pozvání od ségry přišlo proto vhod. No s jejím studentským "příjmem" si toho moc dovolit nemůže, takže na pozvání využila akce Happy Mondays 2015, kdy v prosinci mají všichni návštěvníci, kteří přijdou v čase 9.00 - 10.00 hod, vstup za pouhou 1 Kč :) 

Abych se přiznala, i když zoo zbožňuju, tak v takto chladném počasí jsem zatím v žádné nebyla. A bylo to celkem fajn. Nebylo tady 10.000 lidí jak v létě (když jsme odcházely, tak počítadlo ukazovalo kolem 1.400 návštěvníků), takže klídek, pohodička, žádná tlačenka... V klídku jsme si prohlédly nový pavilon šelem, v kterém jsme se u lvů i zahřály, samozřejmě vyfotily (znamení zvěrokruhu). Určitě zajímavý výběh mají i gepardi (v ZP jsem byla naposled vloni v létě a to ještě nebyl). Samozřejmě nechyběli tučňáčci a žirafy, které miluju ze všech nejvíc. Nakonec se nechali ukecat i lední medvědi a přišli se nám ukázat.



 A co jsem pro vás vyfotila? No samozřejmě huhuhuhú - sovu. Abych byla přesná (protože zrovna se u nich hádal kluk s holkou, že to není sova), jde o puštíky, z řádu sovy (Strigiformes), čeleď puštíkovití (Strigidae).



A co dodat závěrem? Určitě, pokud si chcete vychutnat zoo i jinak než v 30° teple, tak do toho jděte :) Všude je klid, zvířata byla většinou ve výběhu a aktivní. Je pravdou, že ne všechny stánky s občerstvením byly otevřené, ale to vůbec nevadí. A pro návštěvníky s kočárky je pražská zoo super - bezbariérová, dostanete se všude, i když někdy si troškou zajdete. A přebalování - taky super, asi na každých toaletách je i přebalovací pult :)

Žádné komentáře:

Okomentovat